Dette er peistrendene for 2019


Lesetid:

I 2019 skal det blant annet være rette flater, rent design og mer farger.

Oppsummert skal peisen vi drømmer om i 2019 gjerne ha rette flater og enkelt design, og gå i ett med omgivelsene. Drømmepeisen kommer gjerne i en annen farge enn tradisjonelt sort, og har masse innsyn til flammene.

Rette flater

Peisen skal gjerne ha rette flater i 2019, uansett om det er peisinnsats eller frittstående. Et tips, hvis du har peisinnsats, er å male veggen i en mørk farge, eller i den fargen peisen er i. Da ser peisen nærmest ut som en sømløs del av boligen. Har du en frittstående peis kan du male veggen bak peisen i samme farge for å oppnå den samme effekten.

En peis med rette flater er stilrent og moderne. Foto: Jøtul.

Flere farger

Sort peis har i lang tid vært det vanligste og kanskje tryggeste valget når det kommer til farge. Men, nå skal det være enda mer farger. Det har blitt veldig populært å ha hvit peis, men også farger som sølv og rust er i ferd med å bli utbredt.

Hvit peis er mer populært enn noen gang. Foto: Jøtul.

Åpen peis

Peisen skal fortsatt være åpen. Slik at man får masse innsyn. Med en åpen peis kan man kjenne flammene og høre knitringen fra bålet. En åpen løsning gjør at man får et stort flammenbilde fra flere sider, som skaper en lun atmosfære i boligen.

Åpen peis gir en lun atmosfære. Foto: Varmefag.

Rent design

I gamledager var peisene ofte veldig detaljrike. Hyller og buer preget peisdesignet, og de tok stor plass. Ca. halvparten av vedovnene i norske hjem er gamle, og ikke rentbrennende. Mange av disse ovnene bærer sannsynligvis preg av denne trenden.

I 2019 skal peisene ha enkelt og delikat design. Rette flater med flammene i fokus gjør designet på peisen mye renere, både for peisinnsatser og frittstående peiser.

De fleste vil ha peis med et rent design. Foto: Varmefag.

Husk at mange kommuner har egne støtteordninger hvis du skal bytte fra en gammel ovn til en ny rentbrennende ovn. Og at du ikke bare kan fokusere på utseendet når du velger hvilken vedovn som passer hjemme hos deg.

Kilde: Varmefag
les mer