24. juni 2015
Mange har vært fristet til å henge lammeskrotten over bålet for å kjenne den saftige smaken av dyr noen timer senere. Men ikke alle har tålmodighet til det. Da er det godt å vite at det beste stykket fra sauen er den minste og mest expresstekte, nemlig indrefileten.
Dette trenger du:
- Rødvinsmarinert lammefilet
- Rosmarin
- Kantarell
- Ramsløk
- Sitronsaft
- Trøffelolje
- Gourmetsalt
Fremgangsmåte:
En del butikker selger rødvinsmarinerte fileter, men naturell er også ok. La det elegante kjøttstykket slynge seg oppover grillspydet. Er du så heldig å ha kantarell, rosmarin og ramsløk for hånden, så putt det innimellom akkompagnert av noen dråper sitron, trøffelolje og grove saltflak. Så er det på tide å gi kjøttet et realt sjokk over glørne. Er det riktig varmt bør det holde å steke kjøttet et minutt eller to. La det få en fortjent hvil før det møter ganen.