Finn roen foran peisen


Lesetid:

– For meg symboliserer ild og flammer: lys, varme, kjærlighet, renhet og renselse, sier mindfulness instruktør Guro E. Johansen.

Johansen bruker ofte ild og flamme som metaforer under sine guidede meditasjoner.

Ta tilbake øyeblikket

– Skap øyeblikk av tilstedeværelsen. Vær tilstede – her og nå. Tren opp oppmerksomheten, og kom tilbake til deg selv og øyeblikket, sier mindfulness coachen. Hun mener plassen foran ildstedet kan være et godt egnet sted for å praktisere mindfulness.

Les også: Mindfulness i peisestua

Peis som avkobling

– Tenk at du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Til husets eller hyttas lune rom, og så fyrer du opp i peisen. Det gjør noe med stemningen i og rundt oss, sier Johansen.

Hun mener at peisen kan være et metaforisk stopppunkt i livet. Et sted hvor man kan koble helt av. Alene, eller sammen med venner eller familien.

Vær tilstede

Johansen innleder ofte sine mindefulness seanser med å spørre deltagerne om de er tilstede – her og nå. Hennes erfaring er at de aller fleste ikke er tilstede i tankene. De flyter gjerne fritt.

–Vi tenker på hva vi gjorde i sted, eller det vi skal gjøre etterpå. For eksempel kan nok mange kjenne seg igjen i samtaler hvor en er mer opptatt av hva en selv skal si, enn å faktisk få med seg det som blir sagt, utdyper hun.

 

les mer