Fortsatt stor pågang på utepeis


Lesetid:

Etterspørselen etter utepeiser, bålpanner og pizzaovner har eksplodert under pandemien. Mange planlegger for norsk sommer, og investerer i stemningsskapende elementer for uteplassen.

I 2020 ble det solgt over dobbelt så mange bålpanner og utepeiser, sammenlignet med 2019. Tallene for 2021 viser tydelig at vi også i år bruker mye tid og penger på å gjøre det hyggelig i hagen eller på uteplassen.

– Utepeisen forlenger terrassesesongen og gjør at vi kan sitte lenger ute, selv når det egentlig er litt kjølig i luften. Hjemme hos oss går solen tidlig ned, og da er det deilig med litt fyr på peisen ute i stedet for å måtte trekke innendørs. Det er utrolig hvor godt en slik utepeis varmer, sier utepeisentusiast Linda Korseberg Hagen.

Ildstedsbransjen er preget av at salget av uteprodukter går spesielt godt, og forhandlerne jobber hardt for å klare og møte etterspørselen.

– Vi merker fortsatt en stor interesse for både utepeiser, bålpanner, griller og pizzaovner. Det er tydelig at uteplassen er viktig for nordmenn, og vi lager også mer mat ute, sier Nina Melhus, markedssjef i Varmefag.

Også hos Ildstedet har salget og etterspørselen etter utepeiser vært god det siste året. Det samme er tilfellet for Nordpeis.

– Vi ser nesten større etterspørsel i år enn i fjor. Dette henger sammen med at nordmenn har brukt mye tid hjemme i 2021 og ønsker å få det fint rundt seg, sier Christian Kildal Hansen, markedssjef i Nordpeis.

 

Pizza, grilling av kjøtt og steking av brød – mulighetene med utepeis er utallige

Linda Korseberg Hagen er en av flere utepeisentusiaster som har oppdaget flere bruksområder for utepeisen. Den brukes både til kos og til matlaging, og siden de fikk den i påsken har den allerede blitt masse brukt. Hun forteller at høydepunktet er når de har gjester på terrassen, og kan steke tynnbunnet pizza i utepeisovnen. Da blir det skikkelig italiensk feststemning.

– Gjestene følger med på stekingen og gleder seg over rykende, ferske pizzaer som serveres rett fra ovnen. Når stekingen er ferdig, kan vi fortsette fyringen og ha glede av bålet og varmen resten av kvelden, forteller Korseberg Hagen.

De har også brukt utepeisovnen til å grille kjøtt, ved å bruke en løs grillrist av støpejern som plasseres over glørne. Det neste de skal prøve ut er å steke brød på ettervarmen til utepeisen.

Utepeis med flammer
Linda Korseberg Hagen sin stemningsfulle utepeisovn

 

Samlingspunkt rundt utepeisen

Også Wenche Skomdal Tobiassen er bitt av utepeis-basillen. Hun har utepeis på hytta i Lillesand og bruker den mye.

– Vi bruker utepeisen når vi sitter ute og koser oss på ettermiddagen og kvelden, så ofte vi kan. Det jeg liker best med å ha utepeis er at det er koselig og det gir varme, sier Skomdal Tobiassen.

– Utepeisen har også hjul så vi kan flytte den med oss fra den ene terrassen til den andre, noe som kommer nyttig med. Det er et samlingspunkt å sitte rundt utepeisen vår.

Utepeis med sjø i bakgrunnen
Det er stemningsfullt hos Wenche Tobiassen

 

Vurderer du å skaffe deg utepeis, bålpanne eller pizzaovn?

Det finnes mange forskjellige varianter og typer av både utepeiser, bålpanner og pizzaovner, alt etter hva du foretrekker og hva som passer deg best. Utepeiser, bålpanner og pizzaovner selges hos utvalgte forhandlere rundt om i Norge, og du kan også lete på markedsplasser på nettet for å finne brukte uteprodukter til salgs. Bare husk å forsikre deg om at produktet du kjøper er i forsvarlig stand.

les mer