Gjestene foretrekker peiskos


Lesetid:

– Peisen har vist seg å være svært god å ha når vi har overnattingsgjester. Da blir det fyrt fra morgen til kveld slik at det blir godt og varmt i gjesterommene på loftet.

I et av de få trehusene som står igjen etter bybrannen i 1904 bor Tonje og kjæresten. Trehuset er oppført mot slutten av 1800-tallet.

Se flere bilder nederst i saken

Fyrer fra morgen til kveld

Peisen i stua ble montert i desember 2015, og er av typen Termatech TT20 – valgt av tidligere huseier.
– Peisen har vist seg å være svært god å ha når vi har overnattingsgjester. Da blir det fyrt fra morgen til kveld slik at det blir godt og varmt i gjesterommene på loftet, sier Tonje.

Leiligheten deres går over to etasjer, og fra stuen kan de se solen når den går ned i havet.

BILDE: Tonje og kjæresten Thomas

Tonje synes det er praktisk at det går an å stable ved under peisen, og at den samtidig er veldig stilren. Kjæresteparet fyrer i peisen omtrent hver dag når det er høst og vinter.

– Når vi flyttet inn i leiligheten tenkte vi først at det var veldig praktisk med peis i stuen, men når høsten nærmet seg merket vi fort hvor mye mer peisen bidro til – både av energi og god stemning.

Ønsker peis nummer to

Paret vurderer nå å installere peis nummer to på loftet. Men, frem til det skjer må hun nøye seg med varmen og kosen peisen i stuen gir.

– Den gir en lun og behagelig varme, og gjør det svært koselig å sitte i sofaen på kalde vinterkvelder, spesielt med en stor kopp te og en god bok!

Vil du se mer av Tonjes gamle trehus? Sjekk hennes konto på Instagram!

les mer