Heller vedovn enn varmepumpe


Lesetid:

Valget var enkelt, men Renate Myrvik hadde ett krav til vedovnen. 

– Det var flere som mente vi burde velge varmepumpe i stedet for vedovn. Men, for oss var valget veldig enkelt. En vedovn har vi ha mye mer glede av, sier Renate Myrvik fra Tromsø.

BILDE: Renate Myrvik fra Tromsø
BILDE: Renate Myrvik fra Tromsø

Hun er lidenskapelig opptatt av interiør, og da hun skulle investere i en ny vedovn hadde hun ett krav. Den måtte være hvit.

Kronen på verket

Renate og familien brukte mye tid og energi på å pusse opp huset.

Vedovnen skulle være kronen på verket. Dette var derfor et av de siste innkjøpene de gjorde. Huset var nesten ferdig oppusset før de klarte å bestemme hvilken vedovn de skulle gå for.

– Det var ikke et lett valg. Det er så utrolig mange fine ovner på markedet. Det eneste jeg var sikker på var at den skulle være hvit, sier Renate.

Dansk design

Etter utallige besøk hos ulike forhandlere og timevis med nettsøk fant Renate endelig drømmeovnen. Det var bare et problem. Den var ikke hvit.

BILDE: De varme flammene kommer godt med året rundt i kalde og mørke Tromsø.
BILDE: De varme flammene kommer godt med året rundt i kalde og mørke Tromsø.

Renate hadde lagt sitt elsk på en vedovn fra Scan. Hun elsket elegansen, at den var lett å rengjøre og at den varmet godt. Til hennes fortvilelse ble den ikke produsert i hvitt. Heldigvis kom forhandleren i Tromsø henne til redning.

– Etter en stund fikk vi en mail fra forhandleren i Tromsø om at Scan nå skulle produsere ovnen i hvit. Det var det veldig verdt å vente på.

Tromsø krever en del fyring

I kalde Tromsø blir Scan-ovnen flittig brukt. Særlig når det er mørketid. Sommeren er heller intet unntak. Da pleier Renate å tenne stearinlys inne i ovnen.

Vil du se mer av Renates vakre ildsted? Her er Instagram-profilen; @renatemy

les mer