Høye strømpriser øker etterspørselen etter varmelagrende ildsteder


Lesetid:

Med skyhøye strømpriser merker ildstedsbransjen økt pågang etter ildsteder med varmelagringsmuligheter. Mange etterspør klebersteinsovner og kakkelovner, men vedovner med kokemuligheter er det også større interesse for. Bransjen tror årsaken er økt fokus på ildstedet som en alternativ oppvarmingsmulighet, samtidig som det er et flott møbel i mange hjem.

– Som følge av de økte strømprisene, ser vi at forbrukere investerer i alternative varmekilder som ildsteder og vedovner. Ildstedet skal gjerne ha varmelagrende egenskaper og godt innsyn til flammene, i tillegg til at forbrukerne ønsker flere varmekilder i hjemmet for å minimere risikoen ved strømbrudd, sier Sissel Øistad, markedssjef i Nordpeis.

Også Varmefag ser trenden der flere enn før er opptatt av beredskap og det å kunne ha en varmekilde som fungerer også hvis strømmen går.

– Vi har mange kunder som spør etter vedovner med kokemuligheter, enten i form av en kokeplate på toppen av ovnen eller som rene vedkomfyrer som integreres som en del av kjøkkeninnredningen. Her finnes det mange muligheter som passer både til moderne kjøkken og en mer klassisk eller tradisjonell stil, sier Nina Melhus, markedssjef i Varmefag.

 

Økt interesse for kakkelovner og klebersteinsovner

Melhus forteller at etterspørselen etter ulike typer klebersteinsovner har økt betydelig, samt vedovner som kan utstyres med et varmemagasin som lagrer varmen og avgir den til rommet etter at ilden har sluknet. Det er også økt etterspørsel etter kakkelovner, som er effektive ovner som gir varme i mange timer etter at ilden har brent ut.

– Vi tror at grunnen til den økte interessen for ildsteder i sammenheng med høye strømpriser, er at det har vært et større fokus på ildstedet som et godt og økonomisk oppvarmingsprodukt, samtidig som kundene ønsker et pent og stilrent produkt som ikke bare er praktisk, men også et flott møbel i hjemmet, tilføyer Øistad.

les mer