– Peisen er husets hjerte


Lesetid:

Janne Berntzen Sellgren fra Trøndelag har designet sin egen peis – og kunne ikke ha vært mer fornøyd. 

– Vi bor i Trøndelag, så fyringssesongen er lang her i huset. I fjor noterte jeg at vi fyrte i peisen helt frem til 4. juni(!), sier Janne.

Da Janne renoverte huset for 2 år siden, måtte hun kvitte seg med et gammelt monster av en peis. Huset hun bor i er fra 60-tallet, og hun ønsket en mer stilfull og effektiv peisløsning.

BILDE: Janne liker den skandinaviske stilen, og er særlig glad i ved-nisjen hun fikk laget under peisen.
BILDE: Janne liker den skandinaviske stilen, og er særlig glad i ved-nisjen hun fikk laget under peisen.

Ubehandlet murpuss

Janne designet peisen slik at den gikk i ett med pipen. En profesjonell murer hjalp henne med å gjøre det praktiske basert på hennes skisser.
Murpussen er ikke behandlet, og mureren som utførte jobben stusset litt over at den ikke skulle males. Men resultatet ble akkurat slik hun ville – røft og ubehandlet.

Valget av peis falt på en innsats som har glass på to sider, noe som gjør at peisen er det første man ser når man kommer inn i stuen. Både fra sofakroken og spiseplassen kan de levende flammende skimtes, og slik kan peiskosen bli utnyttet maksimalt.

– Peisen er husets hjerte, og det er den jeg er mest fornøyd med i huset, sier Janne.

Et must for en frossenpinne

– Peis er hjemmekos for meg. Jeg liker den levende stemningen den skaper. Det gir meg ro. Levende ild gir en spesiell og god varme, og det er et must for en frossenpinn som meg.

Familien bruker peisen daglig fra høstens start til vårens slutt, og når sommeren er på hell begynner Janne som regel å glede seg til å fyre igjen.

For inspirasjon og flere vakre bilder av Jannes peis og interiør, sjekk ut @jannepanne80 på Instagram. 

les mer