Peisen gir liv til stua


Lesetid:

Peisen var det første Karen Elisa la merke til da hun var på visning i det som skulle vise seg å bli drømmehjemmet. Hun falt pladask for den innmurte peisløsningen. 

– Varmen fra ekte ild er mye mer behagelig enn varmen fra en varmeovn eller varmepumpe. Særlig når man har besøk. Peisen gir så mye liv til stua, sier Karen Elisa (24).

Hun og samboeren har nettopp flyttet inn i nordlandshuset, bygget i 1997. Hjertet i samboerparets nye stue er en skiferkledd peis. Det er den tidligere huseieren som har designet peisen.

Naturlig skifer fra Otta

Ovnsrøret er kledd i skifer. Skiferen er fra fjellene i Gudbrandsdalen og kalles Ottaskifer. Ottaskiferen er naturlig, og har derfor en grov og ru overflate. I tillegg til at Ottaskiferen omkranser peisinnsatsen finnes den i samboerparets hall, gang og toalett.

Karen Elisa forteller at de er helt avhengig av varmen de får fra levende ild.

BILDE: Karen Elisa og hennes firbeinte venn trives godt i nordlandshuset.
TRIVES I NORD: Karen Elisa og hennes firbeinte venn trives godt i nordlandshuset.

– Å kunne tenne opp i peisen er utrolig deilig og koselig. Spesielt nå som vi er inne i en mørkere årstid. Det å kjenne varmen fra peisen en sen høst- eller vinterkveld er fantastisk. Det gir masse glede. Det er godt å bare slappe av og se på de levende flammene.

Den beste medisin for kalde tær

Huset ligger ved skogkanten, og samboerparet har god tilgang på ved. De er glad å være i naturen og går mye på tur. Og for kalde tær er den beste medisin en god dose peiskos.

Karen Elisa forteller at de utelukkende bruker varme fra levende ild og at de derfor ikke har planer om å gå til anskaffelse av en varmepumpe.

Vil du se flere bilder av nordlandsjentas hyggelige liv? Sjekk ut @kestendal på Instagram.

 

 

les mer