Skreddersydde peisinnsatser og hvite vedovner er hett denne sommeren


Lesetid:

Mange nordmenn slår på stortromma når de først skal investere i nytt ildsted, og trender som går igjen er skreddersydde ildsteder, mer vågale fargevalg og å bruke peisen som romdeler. Vi ønsker fortsatt å se mest mulig ild, så store glassflater holder seg også på trendtoppen.

– Vi ser at mange ønsker skreddersydde ildsteder med peisinnsatser som skal mures inn og tilpasses deres oppholdsrom. Mange ønsker å sette sammen sin egen vedovn og få noe som ikke alle andre har, sier Nina Melhus, markedssjef i Varmefag.

Melhus forteller at mange av de frittstående vedovnene kan tilpasses med fargevalg, dørtype, sideglass, ulike høyder og håndtak, slik at kjøperne får det så unikt som de ønsker.

– De siste årene har vi sett en dreining fra de tradisjonelle svarte vedovnene og over til mer vågale fargevalg, hvor spesielt hvite vedovner har økt i popularitet. Nordmenn ønsker fortsatt å se mest mulig ild, så store glassflater er fortsatt en trend, og gjerne med glass på flere sider slik at man kan nyte ilden fra ulike deler av rommet ildstedet er i, sier hun.

Grethe Bachmann, salgssjef i Contura, bekrefter trenden om å se ildstedet fra flere kanter, og påpeker at dette gjelder både frittstående vedovner og peisinnsatser.

– Det er mange som bruker mye penger på ildsted og mange vil ha hjelp til å sette inn en ny vedovn. Vi blir også kontaktet når kunder skal rive sitt gamle ildsted eller i forbindelse med at de vil ha ny brannmur, vednisjer eller hvis de vil mure benk i tillegg til ildstedet, forteller Bachmann.

 

Peis som romdeler er fortsatt en trend

Melhus forteller at en annen trend er peiser som fungerer som romdelere og tunnelpeiser som kan settes inn i veggen mellom to rom, og dermed gi peiskos i flere rom samtidig.

– Det er fortsatt mange som har økonomien til å investere i sitt drømmeildsted, om det så er skreddersydd, med godt innsyn til flammene eller et ildsted som deler stuen og kjøkkenet. Samtidig forventer vi at en del av markedet vil bli mer tilbakeholdne med større investeringer i takt med at manges økonomi rammes av økt rente og høye priser på strøm, drivstoff og matvarer, sier Melhus.

 

les mer