Vedfyringens dag har kommet for å bli


Lesetid:

For tredje gang ble Vedfyringens dag 2. oktober markert med stor iver. Ildstedentusiaster fra fjernt og nært engasjerte seg for dagen, og delte sin kjærlighet for vedfyring. Med rekordhøye og kraftig svingende strømpriser, seiler vedfyring også opp som en viktig oppvarmingskilde denne høsten.

Høsten er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute i skog og mark eller inne i egen stue. Vedfyringens dag 2. oktober er en årlig markering i regi av Norsk Varme, der ildstedsbransjen går sammen om å fremme vedfyring. Også i år ble dagen feiret med stor entusiasme over hele landet, med båltenning, konkurranser og ekstra søkelys på kos og hygge rundt ildstedet, ikke minst gjennom båltimen mellom klokken 20 og 21.

– Vi ser at mange engasjerer seg for Vedfyringens dag, og spesielt i sosiale medier tok engasjementet av. Flere tar kontakt og forteller om hvordan de fyrer på kalde dager, fordi de synes det er hyggelig og den gleden som vedfyring gir dem. Det synes vi er veldig hyggelig å høre, sier Brede Børud, styreleder i Norsk Varme, bransjeforeningen for bærekraftige ildsteder og skorsteiner.

Responsen rundt Vedfyringens dag i sosiale medier var god, og hundrevis har engasjert seg i det innholdet som ble lagt ut. #Vedfyringensdag ble flittig brukt, og mange ildstedentusiaster la ut bilde av at de fyrte på selve dagen. Det var også stort engasjement rundt konkurransen i sosiale medier, der det ble delt ut flere fine premier, blant annet fra Norsk Ved, Forum for vedprodusenter.

Se vinnerbildene nederst i saken

Norsk Varmes medlemmer hadde lokale markeringer av dagen som samlet flere nysgjerrige og engasjerte grupper, og Naturvernforbundet og Feiermesternes Landsforening delte vedfyringens budskap i sine kanaler.

– Vedfyringens dag har virkelig befestet seg som en fast markering blant mange nå, så det er bare å glede seg til neste år, sier Børud.

 

Bytt til et rentbrennende ildsted

Norske medier viste også stor interesse for Vedfyringens dag og temaet rundt vedfyring som alternativ oppvarmingskilde og viktigheten av å bytte til et rentbrennende ildsted. Med rekordhøye og kraftig svingende strømpriser, seiler vedfyring opp som en av de billigste oppvarmingsmetodene denne høsten. Flere har også engasjert seg i muligheten for å bytte ut gamle ovner med nye, rentbrennende ildsteder og tar kontakt med Norsk Varme for å forhøre seg rundt eksisterende panteordninger.

Les saken om Vedfyringens dag i Dinside her: https://dinside.dagbladet.no/bolig/gjor-vedovnen-klar-for-ny-fyringssesong/74286729

Vi takker for en flott Vedfyringens dag 2021!

Vi takker Heidi Lene Hansen for et stemningsfullt vinnerbilde (se bilde øverst i saken)

les mer