– Vi bruker ildstedet til å sette et personlig preg på boligen og interiøret vårt

Nordmenn har en forkjærlighet for vedfyring og vi finner ildsteder og peisovner i hjem og hytter over hele Norge. Ildstedbransjen forteller at egendesignede og skreddersydde ildsteder er spesielt populært, slik at du får en løsning som er helt tilpasset deg og din stil.


Lesetid:

Nordmenn har en forkjærlighet for vedfyring og vi finner ildsteder og peisovner i hjem og hytter over hele Norge. Ildstedbransjen forteller at egendesignede og skreddersydde ildsteder er spesielt populært, slik at du får en løsning som er helt tilpasset deg og din stil.

Peistrendene følger ofte interiørtrendene når det er snakk om hva nordmenn er på jakt etter av trendy ildsteder og peisovner. Og mens de klassiske ildstedene og ovnene er klassikere for en grunn, er det stadig nye varianter, farger og trender som ildstedsbransjen tilpasser seg slik at du kan finne ildstedet som er rett for deg.

– Vi møter mange som ønsker å gjøre ildstedet til et dekorelement i hjemmet, siden det er med på å løfte helhetsinntrykket i rommet samtidig som det er en nyttig energikilde. Ildsteder med mye innsyn til flammene og som gir god varme har vært i fokus, forteller Sissel Øistad, markedssjef i Nordpeis.

Øistad forteller at fargede ildsteder er i vinden og at det å male ildstedet også er en trend som er på vei opp.

– Tradisjonelt har norske forbrukere tenkt at ildstedet må være hvitt, men dette har endret seg. Vi ser nå at flere og flere ønsker å leke seg med farger og også flislegging av ildstedet. Farger bidrar til å skape liv og stemning, og det setter et personlig preg på interiøret og ildstedet.

Hanne Flaatrud i Varmefag forteller at det også er mange nordmenn som ønsker seg egendesignede og skreddersydde ildsteder som er spesifikt tilpasset deres hjem. Elementpeiser er et annet type ildsted som også har vokst i popularitet det siste året.

– Vi ser en høyere etterspørsel etter elementpeiser hvor det er et større fokus på design enn tidligere. Elementpeiser er et kostnadseffektivt alternativ til plassbygde peisinnsatser som gjør ildstedet til et mer integrert møbel i rommet, sier Jostein Hofset i Ildstedet.

Ildsteder med koke- og bakemuligheter

Flaatrud i Varmefag forteller at de også opplever en større etterspørsel etter ildsteder med koke- og bakemuligheter. Bakgrunnen er at flere ønsker seg denne muligheten på grunn av dyre strømpriser, men også av beredskapsårsaker. Ildstedbransjen melder også om fortsatt god interesse for utepeiser og bålpanner.

– Nordmenn har fortsatt stor interesse for uterommet sitt og utepeisen har blitt et naturlig samlingspunkt på stemningsfulle sommerkvelder og kjølige vinterkvelder, sier Sissel Øistad i Nordpeis.

les mer