Øk boligens verdi med peis


Lesetid:

Å skaffe seg ildsted er et av de mest lønnsomme grepene du kan gjøre om du skal selge boligen din.

– Boligkjøpere i dag er ganske selektive, og vet hva de vil ha. Ildsted er absolutt noe som øker verdien på boligen, sier partner og eiendomsmegler ved Nordvik &

Vemund-Thorkildsen
Bilde: Partner og eiendomsmegler ved Nordvik  & Partners Frogner, Vemund Thorkildsen

Partners Frogner, Vemund Thorkildsen,

Balkong, parkering, heis og ildsted blir regnet som de viktigste kriteriene som kan trekke opp prisen på boligen.

De som skal kjøpe større leiligheter eller hus er mer opptatt av ildsted enn de som skal kjøpe førstegangsleiligheter, forteller Thorkildsen.

– I større klassiske boliger er det nærmest forventet at det er ildsted. En klassisk kakkelovn eller flott svenskeovn står aller høyest på listen, både i hus og leilighet.

En smart investering

Vurderer du å skaffe deg ildsted, så kreves det at du har pipe, og at du søker brannvesenet om tillatelse. Bor du i leilighet skal også styret informeres om anskaffelsen.

Lasse Evensen i Norges Taksteringsforbund forteller at peis kan gi deg tilbake to og tre ganger den prisen du betaler for den.

– Du kan få en pen peis til rundt 30 000 kroner, og verdien på boligen kan fort øke med 50.000 – 100.000. Atmosfæren peisen gir er viktig for veldig mange.

Han sier peiskosen særlig lokker kjøpere på vinterstid. De siste årene har flere også blitt mer opptatt av designpeis.

– Designuttrykk selger, og gir peisen en fornuftig fyringsøkonomi i tillegg så er det midt i blinken. Mange ønsker peisen sentralt plassert slik at de kan nyte synet av den fra flere rom, sier Evensen.

les mer