Peis med stråle- eller konveksjonsvarme


Lesetid:

Det er definitivt flest konveksjonsprodukter på markedet, men passer det egentlig best for deg?

Et ildsted med strålevarme varmer opp luften rundt ovnen, og varmen sirkulerer rundt ildstedet. Fordi varmen stråler vil du ikke få noe bevegelse i luften slik at varmen flytter seg rundt om i rommet.

Konveksjonsprodukter har doble vegger – brennkamre og en vegg utenfor.

Men hvilken type peis passer hvor?

Et ildsted med konveksjonsvarme vil være en god match for de fleste hjem, da det fordeler varmen rundt i rommet og resten av boligen.

Men, skal du eksempelvis varme opp i en iskald hytte – for så å sette deg inntil peisen for å få varme – har det liten betydning om det er stråle- eller konveksjonsvarme.

Flest konveksjonsprodukter

I dagens marked er det best utvalg på konveksjonsprodukter. Dette kan skyldes at det lønner seg med konveksjonsovn hvis rommet det skal fyres i er på over 20 kvm. Disse ovnene har strålevarme ut fra glasset.

Dersom man har en strålevarmeovn fra før, finnes det løsninger som gjør at man kan sette på konveksjonsplater.

Støpejernsprodukter kan gjøres om

Mange støpejernsovner er stråleprodukter som det er mulig å sette på konveksjonsplater, mens stålplateovner eller peisomramminger med innsats er allerede konveksjonsprodukter.

Prisen på et ildsted med konveksjonsvarme varier veldig. Men, en standard støpejern- eller stålovn som koster fra ca. 20.000 kroer og oppover har som regel konveksjonsvarme.

les mer