Utepeisene som forlenger sommeren


Lesetid:

Stadig flere får øynene opp for utepeis. I tillegg til å spre varme og glede til alle som sitter rundt, gjør den også at du kan du nyte sommerkveldene enda litt lenger.

Se bildekarusell nederst i saken

Få ting er så hyggelig og samlende som å sitte på sene sommerkvelder med vakre flammer i utepeisen. Det er det mange som er enig i – denne sommeren har flere nemlig vært rekordsalg på utepeiser.

– Markedet i år har virkelig blomstret, og til nå i år har vi solgt 67 prosent flere utepeiser enn i fjor, forteller salgssjef i Jøtul, Dag Frode Langebråten.
Toppselgeren deres er Jøtul Terazza, som kan stå ute hele året og får en rustikk, rusten overflate etter kort tid.

De tradisjonelle fastmurte utepeisene har de siste årene fått konkurranse av utepeiser i alle mulige størrelser, fasonger og prisklasser. Det som selger best hos Varmefag i Halden er utepeis i stål og støpejern. De merker også økt salg av utepeis denne sommeren.

– De siste to-tre årene har markedet for utepeis blitt vesentlig bedre, og nå får kunde virkelig noe for enhver smak. Mange spør etter noe som er varig, og som også kan brukes til å andre ting, som å grille biff eller steke pizza. Helmin Rundholmen som kom rett før fellesferien ble utsolgt på halvannen uke, mens Morsø Forno er vår bestselger, sier Anders Evensen hos Varmefag, Fyr og Flamme AS.

les mer