Bli med å feire Vedfyringens dag 2. oktober


Lesetid:

2. oktober markeres Vedfyringens dag for aller første gang. Dette skal være en årlig markering der bransjen går sammen om å fremme vedfyring. 

Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute i skog og mark eller inne i vår egen stue. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å fyre opp ild er noe mennesket har gjort i hundretusenvis av år, og bålet er et perfekt samlingspunkt. Dette er noe vi må videreføre til neste generasjon.

– Vi må sikre oss at ungdommen får et like tett og nært forhold til vedfyring som det vi i den eldre garde har. Levende ild er en del av folkesjelen og 2. oktober blir en viktig dag for oss som er glade i bål, ivrer initiativtaker René Christensen fra Jøtul.

Bli med på båltimen

I forbindelse med denne dagen oppfordrer vi ildentusiaster over hele landet til å bli med på båltimen mellom 20.00 og 21.00. Om det er ute i naturen, eller foran peisen, bli med å tilbringe litt tid foran de lune flammene og stenge ute all annen påvirkning for en times tid.

Så, enten du er på høstferie, til fjells eller hjemme, har fri eller har lange arbeidsdager – bli med på å markere dagen! Samle familie eller venner foran peisen på kvelden, lag mat på åpen ild, få sjelero ved å titte inn i gnistrende flammer og kjenn at høsten – den er faktisk ganske fin den også.

God vedfyringsdag!

les mer